Baby Extra Oudercursus

'Als je pas een baby hebt'

Wanneer en waar?

De datums voor de eerstvolgende oudercursus zijn: 16, 23 en 30 mei en 6 en 20 juni. Telkens van 9.30 uur tot 11.30 uur. 

De bijeenkomsten vinden plaats op Dr. Poletlaan 25, GGzE in Eindhoven.  

Aanmelden kan via je hulpverlener van Baby Extra.

Zo ziet de cursus eruit

Als je pas een baby hebt verandert er veel. Er is een nieuw persoontje in je wereld gekomen dat jou nodig heeft en dat ervoor zorgt dat je op een andere manier tegen het leven aankijkt. 
Je merkt dat je moeder- of vadergevoel meer inhoudt dan de dagelijkse verzorging. Je kindje kijkt naar jou, doet een beroep op jou, leert de wereld kennen door jou. Alles wat je kind leert, leert hij van jou. Maar hoe ga je hiermee om, als jij je hier niet zo zeker in voelt?
In deze Baby Extra oudercursus praat je hier met andere moeders en vaders over. Maar het blijft niet bij praten; we doen ook oefeningen. Je zult merken dat je niet de enige bent die vragen heeft of onzeker is. Aan de hand van voorbeelden van jezelf en van de andere cursisten komen verschillende thema’s aan bod. Je leert van andere ouders en andere ouders ook van jou.

Deze thema's komen in 5 bijeenkomsten aan bod

  • zwangerschap en bevalling

  • ervaringen in het ouderschap

  • ‘goed genoeg’ ouderschap

  • sociaal netwerk

  • contact met je baby

  • denken, voelen, doen

  • eigen grenzen

Ervaringen van ouders

Ik vond herkenning en erkenning

Nadat ik voor de eerste keer moeder was geworden, was ik ontzettend onzeker of ik de signalen van mijn zoontje wel goed herkende. Vanuit het consultatiebureau kreeg ik het advies om de Baby Extra oudercursus te volgen. Ik ben de cursus gaan volgen met de verwachting meer handvatten te krijgen in praktische zin. Maar de cursus ging veel dieper. Je gaat ook aan de slag met jezelf, met je emoties, gedachtes en eigen patronen. 
Ik hoopte uit de cursus meer zelfvertrouwen te halen om mijn nieuwe rol als moeder zo goed mogelijk te doen. Dit lukt aardig, mede dankzij de waardevolle bijeenkomsten. Het is prettig om deze cursus in groepsverband te doen want dat heeft me ook herkenning en bevestiging gegeven. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en weet dat ik zelf goed weet wat goed is voor mijn kind.

 

Niks wat ik zei was vreemd

"De cursus van Baby Extra voelde voor mij heel veilig. De angst voor inmenging van instanties is vaak groot onder ouders waarbij het even niet zo lekker loopt. Maar bij Baby Extra had ik echt het gevoel dat ze aan mijn kant stonden. Niks wat ik zei was vreemd of een taboe. Ik durfde daardoor heel open en oprecht te zijn, wat ervoor heeft gezorgd dat ik precies de hulp kreeg die ik nodig had."