Nieuws

Nieuwsbrief Baby Extra  -  Mei 2020

Wij verspreiden 2 keer per jaar een nieuwsbrief met ervaringen van ouders en actuele ontwikkelingen van Baby Extra. Met deze link kunt u zich aanmelden voor de Baby Extra nieuwsbrief. Lees meer...Corona en Baby Extra

Ook in deze onzekere tijden is Baby Extra telefonisch bereikbaar voor vragen en aanmeldingen. Verwijzingen kunnen op de normale manier gedaan worden. We kijken dan samen met ouders op welke wijze we hen met hun baby kunnen ondersteunen.

18 maart 2020


Baby Extra in Bibliotheek Eindhoven

Geannuleerd

  Toegang gratis. Aanmelden kan via deze link

11 september 2019


Depressiviteit na bevalling witte vlek in zorgland

Maar liefst tien procent van de vrouwen voelt zich depressief of erg angstig na een bevalling. “De gevolgen kunnen groot zijn, zowel voor de jonge moeder zelf als voor de ontwikkeling van haar baby”, vertelt Anne Marleen Meulink. “Het is van groot belang dat deze moeders in een vroeg stadium deskundige hulp krijgen. Postpartum depressie is de meest voorkomende complicatie rond zwangerschap en bevalling.”

Lees meer...

bron: VROEG, Kennisplatform jonge kind

25 juni 2019

In Utero

Een indrukwekkende film over conceptie en zwangerschap

De Amerikaanse documentairemaakster Kathleen Man Gyllenhaal brengt met In Utero een meeslepende, cinematografische documentaire die op zoek gaat naar één van de grootste mysteries van het menselijke leven. Hoe verloopt het leven in de baarmoeder en wat voor blijvende impact heeft dit op ons verdere leven? De film doet dit aan de hand van drie vragen: hoe worden we gemaakt? Wie zijn we? En waarom zijn we wie we zijn? We zijn immers niet enkel het resultaat van een samensmelting van genen, maar ook van onze omgeving…

18 juni 2019 20.30  –   Natlab  –  Kastanjelaan 500 Eindhoven

In 2018 bezocht het team van Baby Extra deze indrukwekkende film. Het heeft voor ons nogmaals bevestigd hoe belangrijk de preventieve zorg bij kwetsbare zwangerschappen is. Aandacht voor het welbevinden van aanstaande ouders, voorbereiding op het aanstaande ouderschap en een goed contact tussen ouders en hun baby, al vanaf de conceptie.

 link naar de trailer

11 juni 2019


Nieuwsbrief Baby Extra - april 2019

Wij verspreiden 2 keer per jaar een nieuwsbrief met ervaringen van ouders en actuele ontwikkelingen van Baby Extra. Met deze link kunt u zich aanmelden voor de Baby Extra nieuwsbrief. Lees meer...

12 april 2019


Jong en zwanger in Eindhoven

8 april 2019


Team Baby Extra in de rubriek LEUK van de Intercom, personeelsblad van Combinatie Jeugdzorg

10 februari 2019


www.babyextra.nl

Niet op 31, maar 13 december is het Oud en Nieuw bij Baby Extra!

De oude website is verlaten en de nieuwe site is feestelijk gelanceerd. De informatie op de nieuwe website is overzichtelijk ingedeeld per doelgroep: aanstaande ouders, ouders van baby's en professionals.

Op de foto het team van Baby Extra met v.l.n.r. Marlies Timpers, Marion Mertens, Marijke weltevreden en Barbara Kerkhofs. (Ilona Vink ontbreekt op de foto)

 

13 december 2018